Rolul unui sistem pluvial este extrem de important în proiectul oricarei constructii. Trebuie sa faca fata cu succes chiar manifertarilor agresive ale vremii, precum furtunile, grindina ori caderile masive de zapada. Dimensionarea jgheaburilor si a burlanelor trebuie adaptata conditiilor climaterice locale, în urma unor calcule atent efectuate.
Sistemul pluvial trebuie sa asigure acel nivel dorit de siguranta si confort pentru un proiect de succes si durabil, iar alegerea materialului este foarte importanta, astfel încât sistemul pluvial sa îndeplineasca nevoile si cerintele clientului.
Grömo produce jgheaburi, burlane si accesorii pentru sistemul de drenaj din 1888 si garanteaza cea mai buna calitate pentru produsele sale. Vasta si îndelungata experienta în domeniu sta marturie perfectionarii continue a procesului de productie a acestora si a inovatiei constante pentru rezultate excelente.
Sistemul pluvial Grömo este disponibil în mai multe variante de material si ofera o gama cuprinzatoare de forme si dimensiuni. Materialele din care pot fi produse sistemele de drenaj pluvial Grömo sunt titan-zinc natural si prepatinat, cupru natural, otel zincat si prevopsit, inox natural si patinat sau aluminiu natural si prevopsit, iar în cele ce urmeaza va vom expune pe scurt avantajele fiecarui tip de material.
Titan-zinc natural
Materialul are o rezistenta excelenta la coroziune, o longevitate extraordinara, rezistenta UV, prelucrare usoara si un aspect viu, natural.
Titan-zinc prepatinat
Este un titan-zinc natural caruia i se aplica un procedeu de prepatinare în fabrica, imitând astfel patina naturala ce se formeaza la expunerea în atmosfera. Are avantajul unei prelucrari usoare, materialul este durabil, ecologic, cu aspect stabil, iar suprafata este spectaculoasa mai ales datorita faptului ca se vindeca singura dupa mici zgârieturi.
Cupru
Datorita rezistentei crescute la coroziune, atât pe fata, cât si pe intrados, acest material are avantajul unei durate de viata extrem de mare, ductibilitate excelenta chiar si la temperature scazute, prelucrare usoara si un aspect inedit.
Otel zincat
Aceasta varianta de material are un pret redus, o stabilitate mecanica ridicata, se poate cositori sau vopsi si are o tendinta redusa de deformare.
Otel prevopsit
Este acoperit cu o vopsea speciala pe baza de pulbere si are aceleasi caracteristici ca ale otelului zincat.
Inox
Este foarte rezistent si durabil, nu este casabil la rece, putând fi prelucrat indiferent de vreme, se poate combina cu orice alt material, poate fi instalat pe înclinatii reduse si are o greutate mica.
Inox patinat
Acest tip de otel inoxidabil este tratat cu o pelicula de staniu ce ofera aspectul patinei mate naturale, reducând din stralucirea obisnuita a inoxului. Produsele sunt usor de combinat cu orice alt material, sunt potrivite pentru mediul urban, modern si au aceleasi caracteristici ca si inoxul natural.
Aluminiu
Are o greutate foarte redusa, este usor de utilizat, stabilitate si durabilitate ridicate, costuri reduse, posibilitati nelimitate de vopsire, cositorire, sudare, lipire sau nituire.
Alegerea materialului nu trebuie lasata la întâmplare, fiind un pas important în procesul oricarui proiect. Este important de urmarit conditiile meteorologice normale, asezarea – zona de munte, de câmpie etc , integrarea constructiei din punct de vedere architectural precum si costurile.
Asadar, dupa cum am aratat, sunt numeroase posibilitati, extrem de avantajoase, foarte prietenoase cu mediul, fiind materiale naturale, 100% reciclabile fara deteriorarea calitatilor tehnice, atractive din punct de vedere al aspectului si care îsi vor pastra calitatile chiar si în fata testului timpului.
Daca îti doresti ce-i mai bun pentru casa ta, acum ai de unde alege!